Over Wim de Knegt

Ik ben al lang actief als fotograaf. Ik heb het vanaf mijn 15de jaar net zo geleerd als vele amateurs het leren: gewoon doen. Ik ben er alleen wat verder in gegaan dan anderen... Ik had het voordeel dat de camera’s nog niet automatisch waren toen ik begon. Daarom moest ik vanaf het begin de ijzeren wetten die diafragma, sluitertijd en ISO-waardes aan elkaar verbinden leren. Daar heb ik nog steeds plezier van.

Ik ben breed georiënteerd als fotograaf. Als theaterfotograaf, want daar verdiende ik mijn eerste geld als fotograaf mee, deed ik het ontwikkelen en afdrukken natuurlijk zelf. In de jaren ’90 ging ik ook op allerlei bedrijfsevenementen werken als ouderwetse fotograaf. Met de houten camera van mijn Opa, die ik aanpaste voor polaroids, fotografeerde ik mensen in een ouderwetse setting. De foto kregen ze meteen mee. Vanaf 2002 maakte ik dit soort foto's ook digitaal, in verschillende stijlen.

Vanaf 2005 maak ik regelmatig ouderwetse foto’s 'in de stijl van 1910’ in de fotosalon van het Openluchtmuseum in Arnhem. En vanaf 2009 maak ik als ‘huisfotograaf’ ook veel reportages voor het museum. De laatste jaren heb ik mezelf binnen en buiten het museum ook in de 19de eeuwse fototechniek verdiept: van blauwdruk tot collodionfotografie, van glasnegatief tot van Dyck Brown, van zoutdruk tot de geschiedenis van de fotografie.

Ik wil mijn ervaring graag delen. Want het is leuk om mensen dingen te leren waar je zelf ook nog altijd vrolijk van wordt. Hieronder een selectie uit mijn werk.

  • In mijn blog op deze site vind je blogs over wat me fascineert in de fotografie van vroeger en nu.

Meer informatie? Inschrijven?

info@bijzonderefotoworkshops.nl